RBT Heuvelrug en Vallei klaar voor toeristisch seizoen

Met een drukbezochte netwerkbijeenkomst bij Parc Broekhuizen vierde het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei op donderdag 30 maart jl. de start van een nieuw toeristisch seizoen. Ruim honderd ondernemers en toeristische beleidsmakers van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei werden bijgepraat over de plannen voor 2023 door nieuwe directeur Robbert Schuurmans en voorgesteld aan de nieuwe voorzitter van het bestuur, Sander Jansen.

Dynamische dag
Het toeristisch seizoen werd officieel geopend door burgemeester van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Frits Naafs. Sprekers Bastiaan Overeem van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en Ellen Warnar van Hotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg vertelden over trends en ontwikkelingen in duurzaam toerisme en het belang van (groen) zakelijke toerisme. Besproken werd hoe dit in samenwerking met RBT Heuvelrug & Vallei meer kracht bijgezet kan worden. Robbert Schuurmans nam de aanwezigen vervolgens mee in een terugblik op zijn eerste tien weken in de regio en gaf een vooruitblik voor 2023.

Een toeristisch seizoen onder nieuwe leiding
“De afgelopen weken heb ik veel partners en beleidsmakers mogen bezoeken en spreken. Het ontdekken van de regio en de waardevolle gesprekken hebben mij nog meer energie en ideeën gegeven om het RBT door te ontwikkelen. Ik kijk dan ook uit naar komend seizoen en de mooie stappen die we weer gaan zetten. Ons event Opening Toeristisch Seizoen was een mooie gelegenheid om dit te delen met onze betrokken stakeholders", aldus Schuurmans, directeur RBT per januari van dit jaar.

Naast Schuurmans mag het RBT ook een nieuwe voorzitter verwelkomen. Sander Jansen heeft per 1 april zitting genomen als voorzitter van het bestuur. Jansen, eerder werkzaam als wethouder en 1e locoburgemeester van de gemeente Zeist, maakte al deel uit van het bestuur. "Het toerisme en recreatie zijn belangrijk voor het goede leven op de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei. Het geeft werk aan mensen, zorgt voor een fijne natuurbeleving en draagt bij aan de versterking van onze natuur. Er ligt een ingewikkelde opgave om de schaarse ruimte in onze regio goed in te richten. Vanuit het ruimtelijke en economische belang van onze ruim 600 partners wil ik met het RBT de samenwerking met de 9 gemeenten en provincie komende jaren versterken en zorgen dat ondernemers, inwoners, bezoekers en de natuur samen een mooie toekomst hebben op de Heuvelrug en Gelderse Vallei." 

Jansen neemt hiermee het stokje over van Liselotte Pesch, die de afgelopen jaren met veel passie en betrokkenheid het bestuur heeft voorgezeten. Pesch blijft aan in het bestuur maar is verheugd om het voorzitterschap over te dragen aan medebestuurslid Jansen.

Toerisme van belang
Samen met 600 aangesloten regiopartners start RBT Heuvelrug & Vallei dit voorjaar de marketingcampagnes en andere activiteiten weer op en tegelijkertijd ontwikkelen ze plannen om te zorgen dat recreatie en toerisme ook op langere termijn blijven bijdragen aan werkgelegenheid, voorzieningen en sociale cohesie.
Met ruim 11.000 banen en een grote en groeiende bijdrage aan vitale en leefbare dorpen en steden in de regio, is de recreatiesector van groot belang voor de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Recreatie en toerisme worden steeds belangrijker voor het in stand houden