Oktober is de mooist maand voor een wandeling op de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug, een van Nederland's meest schilderachtige natuurgebieden, nodigt natuurliefhebbers en wandelaars uit om deze oktober de betovering van de herfst te ervaren. Met glooiende heuvels, uitgestrekte heidevelden en historische landgoederen biedt de Utrechtse Heuvelrug het perfecte decor voor ontspannende en verkwikkende herfstwandelingen. In oktober komt het gebied tot leven met een herfstig kleurenpalet en zijn de kastelen, buitenplaatsen, musea en bezienswaardigheden klaar om ontdekt te worden.

Oktober wandelmaand
Naast de prachtige herfstkleuren, zijn ook de weersomstandigheden voor een wandeling perfect in oktober. Vorig jaar was oktober zeer zacht, zonnig en droog met gemiddeld maar liefst 13 graden. Het lijkt erop dat we dit jaar ook nog even kunnen genieten van heerlijke zachte temperaturen in oktober. Dus pak je wandelschoenen en ga de natuur ontdekken! Op zoek naar de leukste wandelroutes? Op de website [wandelen.opdeheuvelrug.nl]wandelen.opdeheuvelrug.nl vind je wandelroutes voor elk type wandelaar: van lange-afstandswandelingen tot leuke wandelroutes met kinderen, allemaal met informatie en verhalen over de Utrechtse Heuvelrug. Op de Heuvelrug vind je ook een uitgebreid netwerk aan TOP’s (Toeristische Overstappunten), startpunten en groene entrees voor een makkelijke start van je wandeltocht.

Wandeltips
Wist je dat in de ochtend wandelen een positief effect heeft op je gezondheid? Je begint de dag letterlijk fris en fruitig en stimuleert de bloedsomloop doordat er meer zuurstof binnenkomt. Er zijn nog veel meer voordelen van een wandeling in de ochtend, zo is het lekker rustig en geniet je van de mooiste uitzichten met een prachtige zonsopgang. Op jacht naar de mooiste wandelkiekjes? In de herfst worden de dagen snel korter en de nachten vochtiger en kouder met als resultaat ’s ochtends fantastische mistige uitzichten! Ontdek de mooiste herfstwandelingen op de site van RBT Heuvelrug & Vallei.

Voor in je agenda
Op de Heuvelrug vind je ook veel verschillende wandelevenementen voor jong en oud, perfect om je hoofd lekker leeg te maken. Ga op pad met een gids lands de Grebbelinie, volg een rondleiding op landgoed De Paltz, bezoek een van de leuke kabouterpaden of ga met je (klein)kinderen op paddenstoelenexcursie. Daarnaast telt de regio ontelbaar veel kastelen en buitenplaatsen met elk haar unieke verhaal. Van de rijke verhalen van de Grebbelinie tot het militaire erfgoed van de regio. Met onze themawandelroutes ontdek je alles over het militair erfgoed van de regio of duik je in de geschiedenis van de prachtige kastelen en buitenplaatsen.

Beleefweek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
De herfstvakantie (14 t/m 22 oktober) staat, net als vorig jaar, in het teken van de Beleefweek. Tijdens deze beleefweek zijn er weer volop activiteiten voor jong en oud om te ervaren wat het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zo uniek maakt. Dat wordt weer volop ontdekken, spelen en speuren met de kinderen. Kijk op npuh.nl/beleefweek en meld je snel aan voor een van de vele activiteiten!

Bijschrift: Twee wandelende dames bij Kasteel Groeneveld